Чому небезпечно допивати вчорашній чай: перетворюється майже на отруту
У напої починають активно розмножуватися грибкові спори та небезпечні бактерії.
Китайці як головні шанувальники чаю ніколи не дозволять собі випити напій через добу після його заварювання. І на це є свої причини: виявляється, чай вже через кілька годин перетворюється майже на отруту для нашого організму.
Багато хто з нас не бачать проблеми в тому, щоб вранці випити заварений ще з вечора чай, попередньо розігрівши його в мікрохвильовій печі або додавши в чашку окріп. Однак насправді робити це категорично не можна, і ось чому!
Вчені прийшли до думки, що вже через 20 хвилин після заварювання чаю у ньому утворюються шкідливі речовини. У вчорашньому же чаю взагалі немає корисних ферментів та вітамінів: замість них у напої починають активно розмножуватися грибкові спори та небезпечні бактерії.
Визначити наявність цих самих бактерій у чаї дуже просто. Якщо напій затягнула тонка плівка, що сигналізує про окислювальні процеси, то пити його вже не можна. Вживання вчорашнього чаю загрожує цілим рядом неприємних наслідків для нашого організму.
Плівка на напої обволікає стінки шлунка та кишечника і тим самим перешкоджає попаданню корисних речовин до організму людини. Таким чином, вчорашній чай може спровокувати не тільки утворення виразки, гастриту та панкреатиту, а й викликати алергію, а також кровоточивість ясен, судоми та запаморочення.
До речі, для справжніх шанувальників чаю китайців вчорашній чай — це табу. Свою відмову пити його вони аргументують наявністю в ньому отрути. І в якомусь сенсі китайці навіть мають рацію, адже ніякої користі несвіжа заварка нашому організму точно не принесе.