Догори
Дати відгук

Чому котячі випорожнення не рекомендують викидати в унітаз

Для багатьох людей це було повною несподіванкою.

1 хв на прочитання04 Лютого 2024, 21:07
Чому котячі гівно не можна викидати в унітаз Чому котячі гівно не можна викидати в унітаз
Поділитись:

Виявляється, що фекалії домашніх вихованців котів та собак не можна змивати в унітаз.

Для багатьох людей це було повною несподіванкою, тим більше, що багато хто спеціально привчає кішок ходити на туалет, навіть є для цього спеціальні насадки та методики, інформує Ukr.Media.

Так роблять дуже багато власників кішок. Однак нещодавно фахівці розповіли, що це неправильно. Мало того, такий спосіб знищення котячих екскрементів може бути навіть небезпечним для людини.

Ветеринари з Великобританії кажуть, що якщо змивати фекалії кішок (і собак) вдома в унітаз, то є можливість заразитися токсокарозом.

Токсокароз — паразитарне захворювання, яке викликається личинками аскарид. Характеризується тривалим перебігом та ураженнями кількох внутрішніх органів.

А все тому, що ці гельмінти дуже стійкі як до холодної, так і до гарячої води. І навіть очисна система водопроводів не допоможе нам позбутися їх.

Людина, яка заразилася цим захворюванням, страждає від болю в животі, діареї, нудоти, у неї спостерігається слабкість і млявість.

І хоч сам хворий не становить небезпеки для навколишніх (у плані зараження), однак у нього самого можуть розвинутись такі захворювання як: алергія, бронхіт, проблеми із зором, астма та деякі інші.

Після виявлення схожих симптомів варто звернутися за лікарською допомогою, здати аналізи та розпочинати лікування.

Більше новин читайте на Green Post.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.