Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Червоний Хрест як гуманітарна міжнародна місія повністю дискредитував себе в українській війні — експерт

Червоний Хрест як гуманітарна міжнародна місія повністю дискредитував себе в українській війні — експерт

І намагання Українського Червоного Хреста «відхреститися» виглядають непереконливо.

4 хв на прочитання29 Березня 2022, 10:23
Поділитись:

Червоний Хрест як гуманітарна міжнародна місія повністю дискредитував себе в українській війні і продовжує вести далі ганебну політику щодо жертв агресії Російської федерації. У цьому переконана громадська діячка, голова ГО «Експертна Рада суспільних досліджень та проектів у сфері національного здоров'я та соціального захисту» Інна Березюк.

Вона пояснює, що насамперед ідеться про намір Червоного Хрест відкрити центр для українців, які тікають від армії РФ, у самій РФ.

 «Я хотів би отримати вашу підтримку у зміцненні логістичної структури в Росії, щоб покращити нашу роботу на Донбасі та інших частинах України, підконтрольних російським збройним силам. Зробіть це, ми надіслали запит на відкриття офісу в Ростові-на-Дону — це буде гарна відправна точка», — сказав очільник Міжнародного комітету Червоного Хреста Пітер Маурер міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову в Москві.

Маурер заявив, що він прибув для обговорення низки важливих питань, зокрема щодо доставки гуманітарної допомоги в зони конфлікту, взаємно прийнятної для Росії та України доставки гуманітарної допомоги на спірні території та покращення логістики.

Також він подякував Лаврову за багаторічну «позитивну співпрацю» з Росією в різних частинах світу, зокрема на Близькому Сході, в Афганістані, Нагірному Карабаху та Україні, і висловив сподівання, що це буде продовжуватися.

Зі свого боку Лавров зазначив, що Росія зацікавлена ​​у вирішенні проблем, що «накопичуються в Україні», зокрема евакуації мирного населення та безпечного проходження гуманітарних вантажів.

За його словами, він запросив Маурера для «спільної дискусії», не політизуючи проблеми.

Тим часом прес-секретар Червоного Хреста в ефірі на Суспільному заявив, що «не коректно згідно корпоративних стандартів організації» використовувати її позначки на гуманітарному транспорті, що вивозить людей по гуманітарних коридорах.

«Краще б нічого не казали... Було просто гидко слухати», — говорить Інна Березюк.

Вона звернулася до депутатів ВРУ з приводу публічної реакції влади в Україні на діяльність УЧХ/МЧХ на території України, зокрема з початку війни.

Інна Березюк нагадує, що президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук та віце-президент Товариства Червоного Хреста України Павло Розенко 21 березня почали «бурхливо звітувати» про свою діяльність «відосиками» у соцмережах, «як вони начебто спілкуються «про допомогу» з регіонами».

«Але безліч людей підтверджує, що контакти в регіонах фейкові, абсолютно глухі, й жодної живої людини від УЧХ, так само як й від МЧХ, громадянами, що потерпають або звертались та намагались знайти хоч якийсь доступ, зафіксовано на території України з початку війни не було. Ба більше, ми всі знаємо про ганебний випадок, коли МЧХ відмовився на запит української влади надати свої офіційні лого для використання в спільних гуманітарних місіях у зону Маріуполя. А потім багато хто чув абсолютно дебільні «виправдання» їхнього речника щодо того, що МЧХ «може брати участь тільки в фасилітації переговорного процесу, коли сторони домовляться» (!!!) — вдумайтесь в ідіотизм цього маніпулювання й його неприпустиме знущання з людей, які розуміють, про які маніпуляції йдеться», — говорить Інна Березюк.

Вона повідомляє, що за даними моніторингових груп останнього тижня, «коли почалися вже великі питання до УЧХ/МЧХ, то в Україні представники Поліщука та Розенка почали судомно шукати по головлікарях лікарень, щоб ті «поділились» із ними памперсами та допомогою для малюків», щоб на камеру роздавати це в регіонах бойових дій.

«Після вчорашньої новини про Ростов Розенко миттєво «відмежувався» від МЧХ в соцмережах, з поміткою, що УЧХ — це начебто інакша тема та організація, але люди слушно почали піднімати питання, що благодійники з усього світу кидають кошти (й немалі — організації за кордоном одноразово перелічували сотнями тисяч доларів!) на один і той самий лейбл, без різниці, й тепер усі вони хочуть знати, куди йдуть ці шалені кошти, що були вже доправлені на рахунки МЧХ та УЧХ, зокрема за місяць війни», — говорить Інна Березюк.

Нагадаємо, годі «довіряти логотипу»: канадські волонтери припиняють фінансувати Червоний Хрест, висуваючи серйозні звинувачення.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023
Більше з GreenPost
Затоплені після сильних дощів житлові квартали міста Цин'юань, провінція Гуандун, Китай, 22 квітня 2024 року. Фото: Reuters
Потоп на «фабриці світу»: наслідки найбільшої повені у найбільш розвиненому та густонаселеному регіоні Китаю (ФОТО)
2 хв на прочитання43 хвилини тому
Чисельність диких вовків Червона книга Захист тварин
В Україні різко зменшується чисельність вовків: екологи б'ють тривогу
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитання2 години тому
Лісовий сектор Екопроєкт Німеччина та Україна
Україна та Німеччина розпочинають розробку нового екологічного проєкту для лісового сектору
2 хв на прочитання3 години тому
Азія найбільше постраждала від екстремальних погодних умов у 2023 році
2 хв на прочитання3 години тому
5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину
2 хв на прочитання4 години тому
МОЗ винесло на громадське обговорення проект порядку надання послуг з амбулаторного лікування туберкульозу на первинці
2 хв на прочитання5 годин тому
50 тисяч гривень за оформлення інвалідності: на Львівщині викрили групу медиків, які заробляли на документах
1 хв на прочитання6 годин тому