Догори
Дати відгук

Червона річка та масштабне забруднення: наслідки обстрілу греблі у Кривому Розі

Результати лабораторних досліджень води річки Інгулець будуть оприлюднені на платформі “ЕкоЗагроза”

1 хв на прочитання17 Вересня 2022, 09:30
Поділитись:

Голова Міндовкілля Руслан Стрілець в ефірі марафону “Єдині новини” заявив, що руйнування греблі Карачунівського водосховища у Кривому Розі призвело до забруднення річки Інгулець сміттям та вмістом вигрібних ям.

Зранку у пʼятницю, 16 вересня, місцеві жителі помітили, що вода в річці стала червоною, повідомляє "Перший Криворізький" та Міндовкілля у Facebook.

Влучання російських ракет в гідрозахисну споруду 14 вересня призвело до дуже стрімкого росту рівня води в річці Інгулець.

Через що, за даними ДСНС, було підтоплено та затоплено 160 будинків.

1kr.ua

Стрілець зазначив, що найбільш критичний момент був у перші 8 годин після теракту, адже рівень води стрімко зростав. В цілому рівень води підвищився до 5 метрів. В Міндовкілля немає побоювань щодо розширення території підтоплення, адже проводяться відновлювальні роботи, а ситуація контрольована.

telegraf.com.ua

“Завдяки злагодженій роботі ДСНС та місцевої влади, вранці 15 вересня вдалося закрити зруйнований щит, який вивільняв воду, що призвело до поступового зниження рівня води”, – розповів він.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України також наголосив, що після того, як рівень води стабілізується будуть проведені лабораторні дослідження проб води. Результати оприлюднять на ресурсі “ЕкоЗагроза”.

Він також розповів, що “ЕкоЗагроза” містить інформацію про стан якості води, що систематично оновлюються.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.