Чергове звільнення у Міндовкіллі: хто сьогодні?

2 хв на прочитання04 Жовтня 2024, 13:50
Федоренко Євгеній. Фото: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Кого сьогодні звільнено на засіданні Уряду – читайте.

Щойно Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив кадрові зміни у Міндовкіллі. Про це повідомляє представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відповідно до рішення Уряду, Федоренка Євгенія Олександровича звільнено з посади заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.

Це й не дивно, адже за нашою інформацією з правоохоронних джерел, чиновник має контакти з країною-агресором. 

Крім того, компанію зі сфери управління відходами, яку в 2012-2014 роках очолював Євген Федоренко, пов'язують із одним з колишніх міністрів екології та одним з народних депутатів колишніх скликань з профільного комітету. 

Зокрема, йдеться про лобіювання укладення договорів імпортерами мастил саме з підприємством з орбіти впливу Федоренка, що забезпечувало розмитнення їхньої продукції.

Аналіз інформації з відкритих джерел свідчить, що дружина Федоренка - Єлизавета, має громадянство РФ, а її батьки зареєстровані в Криму. Це викликало додаткові питання до посадовця, особливо після призначення його директором Департаменту екологічної безпеки Міністерства екології. Призначення відбулося за підтримки одного з народних  депутатів. 

За нашою інформацією, Євген Федоренко брав участь у сприянні підприємствам в отриманні дозволів на викиди і ліцензій на поводження з небезпечними відходами. Правоохоронці також  перевіряють інформацію про те, що під час перебування на державній службі та після початку збройної агресії рф у 2014 році Федоренко міг навідуватися до анексованого Криму та рф, зокрема, через треті країни.

Очікуємо на подальші призначення, зокрема, на посаду заступника Міністра з питань європейської інтеграції у Міндовкіллі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: