Догори
Дати відгук

Через зміну клімату аграріям Кіровоградщини краще не вирощувати просо та сою

Світовий банк опублікував результати дослідження про вплив зміни клімату

1 хв на прочитання18 Січня 2022, 18:01
Поділитись:

Через зміни клімату аграріям Кіровоградської області радять вирощувати озимі пшеницю та ячмінь замість проса та сої – вони краще переносять коливання температури та засуху. Про це розповів Суспільному заступник директора з наукової роботи інституту сільського господарства Віталій Іщенко. За результатами дослідження Світового банку, п'ять областей зазнають найбільших втрат унаслідок зміни клімату. Серед них – Кіровоградська.

У грудні Світовий банк опублікував результати дослідження про вплив зміни клімату на економіку України. Його проводили протягом двох років на замовлення Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Дослідники дійшли висновку, що найбільше зміни клімату відчують у Черкаській, Херсонській, Полтавській, Вінницькій та Кіровоградській областях.

За словами кандидатки фізико-математичних наук, експертки з питань зміни клімату Світлани Краковської, щоб уникнути впливу змін клімату на врожайність зернових культур, аграріям треба використовувати дослідження науковців.

Раніше ми писали, що потепління призведе до зміщення меж лісів — дані дослідження 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро