Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Через терористичний акт на Каховській ГЕС нацпарки «Великий Луг» та «Кам’янська Січ» стають пустелями – Стрілець (ФОТО)

Через терористичний акт на Каховській ГЕС нацпарки «Великий Луг» та «Кам’янська Січ» стають пустелями – Стрілець (ФОТО)

Площа суші на території цих парків збільшиться на тисячі гектарів

2 хв на прочитання19 Червня 2023, 14:05
Поділитись:

За словами Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, Державна екологічна інспекція України вже порахувала орієнтовні збитки для цих територій і вони колосальні:

Нацпарк «Великий Луг» - понад 15 млрд гривень.

Нацпарк «Кам’янська Січ» - понад 73 млрд гривень.

Прогнозується, що площа суші на території цих парків збільшиться на тисячі гектарів, практично вдвічі.  У нацпарку «Великий Луг» - на понад 7 тисяч га, «Кам’янська Січ» - на 5,5 тисяч га.

За словами Руслана Стрільця, у той час, коли сьогодні весь цивілізований світ відзначає День боротьби з опустелюванням та посухами та спрямовує зусилля проти цієї проблеми, ми говоримо про наслідки російського терору на українській землі. Світ не має права пробачити цей екологічний терор країні-агресору. Збройна агресія росіян – це не лише втрати тут і зараз. Це глобальні виклики для майбутніх поколінь.

«Нещодавно квітучі території та родючі ґрунти можуть перетворитися на пустелю. Це призведе до підвищення температур та поглибить кліматичну кризу. Збільшить ризик посух та екстремальних погодних явищ. Світ має розуміти, що такими діями країна-терорист нищить не лише Україну. Наслідки відчують усі. Агресор прирікає на голод цілі континенти. Адже від наших поставок залежить і життя людей в країнах Близького Сходу та Азії. А це близько 400 мільйонів людей», - наголосив Руслан Стрілець.

Щоб відновити ці території до природного стану, відтворити тваринний та рослинний світ підуть десятиріччя. Фахівці Міндовкілля вже працюють над розробкою таких програм та заходів. Кожен на своєму місці робить те, що наближає Україну до Перемоги.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.