Догори
Дати відгук

Через хасидів в Умані закриють на карантин дві школи та дитячий садок (фото)

Батьки бояться, що діти можуть підчепити коронавірус від паломників

1 хв на прочитання11 Вересня 2020, 11:44
Поділитись:

В Умані багато батьків просили закрити школи та дитячій садочок, які знаходяться на території паломництва хасидів. Їм пішли на зустріч, але це ініціатива не міської влади й не відділу освіти. Повідомляє umannews.city.

"Є протокол №28 від 3 вересня 2020 року позачергового засідання державної комісії з питань ТЕБ і НС та протокол регіональної комісії ТЕБ і НС №38, в яких сказано: «заборонити відвідування здобувачами освіти закладів освіти, які розташовані в районі проведення паломництва", — говорить начальник відділу освіти міста Ірина Миколенко.

З 14 по 22 вересня, у зв'язку зі святкуванням Рош га-Шана, в місті Умань буде практично закритий дитячий садочок №28.

"На цей час для вихованців, батьки яких будуть працювати, вирішено питання щодо переведення їх в садочку №9. Буде окремо створена група, яка матиме окремий вхід і діти півтора тижня будуть там виховуватись", — повідомила Ірина Миколенко.

На тиждень закриється і загальноосвітня школа №1 ім. О.С. Пушкіна, яка вже має досвід дистанційного навчання.

На території паломництва хасидів знаходиться також і Уманська дитяча школа мистецтв, де навчання на період святкування Рош га-Шана також буде проводитиметься дистанційно.

Крім того, 21 та 22 вересня буде проведено повну дезінфекцію приміщень і території даних закладів освіти з метою убезпечення учасників освітнього процесу.  

Нагадаємо, хасидів-хуліганів з Ізраїлю примусово повертають додому.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.