Догори
Дати відгук

Через дощі може прорвати найбільшу у світі греблю

3 хв на прочитання21 Червня 2020, 17:38
Поділитись:

Греблю «Три ущелини» в Китаї, на якій розташована найбільша у світі електростанція, може ось-ось прорвати через небувалі дощі, що йдуть у регіоні останніми днями. Про це пише The Epoch Times.

Так, починаючи з 16 червня, в деяких районах південної, центральної та південно-західної частині Китаю безперервно йдуть сильні дощі. У Нгава-Тибетсько-Цянському автономному окрузі провінції Сичуань максимальна кількість опадів становила 50 мм, що характеризується як «дуже сильний дощ».

А в деяких районах випав град діаметром близько 10 мм.

У повіті Даньба в Гардзе-Тибетському автономному окрузі провінції Сичуань зійшли потужні селеві потоки, які перекрили річку Сяоцзіньчуань, і утворився ставок з об'ємом води в 1 млн кубометрів.

З 17 червня стала руйнуватися електростанція у Гардзе-Тибетському автономному окрузі провінції Сичуань. На відео в «Твіттері» величезні потоки води ринули вниз за течією і змили кілька поселень.

Інтернет-користувач опублікував відео: «Верхів'я району Трьох ущелин затопило, невеликі водосховища зруйновані, а гребля «Три ущелини» опинилася в небезпеці! Після того як прорвало водосховище в повіті Даньба в Сичуані, потоки знесли ціле село!»

17 червня багато інтернет-користувачів опублікували в «Твіттері» попередження експерта Хуан Сяокуня про те, щоб жителі спішно покинули округ Ічан, де розташована гребля.

А 18 червня кореспондент видання взяв інтерв'ю у доктора Ван Вейло, відомого експерта з греблі «Три ущелини». Той сказав, що Хуан Сяокунь запропонував усім, хто знаходиться у низині греблі «Три ущелини», бігти.

«Але куди? Низина річки Янцзи — це густонаселені райони Китаю, бігти нікуди», - риторично запитує науковець.

Головний потік річки Янцзи протікає через Центральний Китай із заходу на схід, проходить через 11 провінцій, автономних районів і міст: провінцію Цинхай, автономний район Тибету, провінцію Сичуань, Юньнань, місто Чунцин, провінцію Хубей, провінцію Хунань, провінцію Цзянсі, провінцію Аньхой, провінцію Цзянсу і Шанхай.

За словами доктора, якщо виникне проблема з греблею «Три ущелини», наслідки навіть неможливо уявити. Ймовірно першим постраждає старий округ Ічан, потім округ Юеян, потім місто Ухань і далі, аж до Шанхаю, найбільш економічно розвинутого міста в країні.

Будівництво греблі «Три ущелини» завершили у 2009 році. При цьому розмови про її будівництво тривали десятиліттями. Ця станція вважається настільки небезпечною, що свого часу від неї відмовився навіть відомий своїми божевільними проєктами екслідер КНР Мао Цзедун.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Заборона продажу одноразових електронних сигарет
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитання22 хвилини тому
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитаннягодина тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання2 години тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання3 години тому
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання4 години тому
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання4 години тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання5 годин тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання6 годин тому