Корисні властивості часнику роблять його ідеальною спецією, особливо в холодні сезони. Тепер же науковці зʼясували, що це чудова добавка для раціону для людей після 40 років, адже часник здатен покращувати здоров’я серця, мозку та навіть кишківника.
Часник є вагомою частиною середземноморської дієти, яка знижує ризики серцевих захворювань. Акцент у цій дієті на свіжих і цільнозернових продуктах, корисних жирах, спеціях, а також помірному споживанні червоного вина. Часник, наріжний камінь цієї дієти, містить сполуки, які активно знижують артеріальний тиск і рівень холестерину. Крім того, його протизапальні властивості відіграють вирішальну роль у збереженні здоров’я артерій і зміцненні стійкості серцево-судинної системи.
Також продукт демонструє надзвичайний потенціал у захисті здоров’я мозку, зокрема в запобіганні нейродегенерації та запалення. Завдяки своїм біологічно активним компонентам часник може бути багатообіцяльним союзником у стійкості мозку до нейрозапальних процесів. Це також підкреслює важливість часнику не тільки для підтримки фізичної життєздатності, але й для збереження когнітивних функцій, особливо в похилому віці.
Часнику на день можна з'їдати від половини до одного зубчика на день. Вже в цій кількості міститься близько 3000-6000 мкг аліцину. Це речовина, яка утворюється під час руйнування частинок часнику під час жування або готування, і саме вона має бактерицидний ефект. Деякі дієтологи кажуть, що дорослі люди можуть з'їдати до 15 г часнику на добу або приблизно 4 зубчики. Для дітей це доза, звичайно, ще менше.
Більше новин читайте на GreenPost.