- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Час збирати "камінння": на Одещині майже готовий бавовник
Час збирати "камінння": на Одещині майже готовий бавовник
Станом на сьогодні більше половини коробочок вже розкрилося.
На півдні Одещини тривають унікальні агротехнологічні дослідження — вирощування бавовнику на місцевих ґрунтах. У кількох локаціях регіону на ділянках від 0,1 до 2,5 гектарів було висаджено п’ять сортів бавовнику з Німеччини, США та Туреччини.
Попри складні кліматичні умови, попередні результати виявились обнадійливими: на всіх дослідних ділянках утворилися сходи, цвітіння та перші коробочки бавовнику, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Одеської ОВА.
Станом на сьогодні більше половини коробочок вже розкрилося, що свідчить про готовність до збирання врожаю.
«Цей проєкт демонструє реальні перспективи вирощування бавовнику в Україні, відкриваючи нові можливості для розвитку сільського господарства нашого регіону», – зазначив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.
Більше новин читайте на GreenPost.