Чай, який небезпечний для здоров’я: багато хто навіть не здогадується
Оптимальна температура чаю – 50-60 градусів.
Чай – незамінний атрибут сніданків, він допомагає прискорити пробудження. Також ми звикли пити його вдень та ввечері для смаку та просто гарного настрою. Але багато хто з нас не знає, що гарячий чай небезпечний для нашого здоров'я.
Так, вчені дійшли висновку, що якщо щодня випивати чай, температура якого становить вище 70 градусів, то в кілька разів зростає ризик розвитку раку гортані чи стравоходу.
Оптимальна температура чаю – 50-60 градусів.
Також важливо відзначити, що гарячий чай впливає на роботу харчових рецепторів, погіршуючи її. В результаті людина не отримує задоволення від їжі.
Також гарячий чай псує емаль зубів, провокує розвиток карієсу.
Можна було б зупинитися, але гарячий напій негативно впливає і на судини носової порожнини, через що може спостерігатися кровотеча з носа.
Тому, якщо ви любите пити гарячий чай, дайте йому трохи охолонути, інакше наслідки можуть бути плачевними.