1 хв на прочитання07 Січня 2020, 16:41
Ключовими моментами для харчової індустрії та виробників у 2020 році стануть нутуральні матеріали, веганські аналоги та рослинне молоко. Про це пише kurkul.com , з посиланням на дієтолога Мирославу Ульяніну.
Саме вона зазначила, що світова тенденція на sustainability (свідоме життя і споживання) у 2020 р. безпосередньо зачепить і сільське господарство. Для успіху у виробництві продуктів харчування необхідними виявлятимуться стратегії, спрямовані на збереження природнього середовища та світові еко-тренди. Зокрема це:
- Ріст попиту на натуральні матеріали для упаковки. Плівки, папір, коробки із очерету, крохмалю, соломинки та стаканчики для напоїв, які швидко розкладаютьсь, ставатимуть все популярнішими серед споживачів.
- Заміна м’яса та яєць веганськими аналогами. Таку тенденцію підтримують екологи, що заявляють про негативний вплив фермерства на екосистему планети. Тому котлети із нуту, сої,штучні яйця із суміші гороху та водоростей поступово витіснятимуть традиційні продукти тваринного походження.
- Рослинне молоко. Тренд безвідходного виробництва спокує більш раціонально споживати рослини від насінини до кореня. Тому пропагується споживання кунжутного, соєвого, мигдалевого, кавунового молока. Альтернативу класичним вершкам, сирам у недалекому майбутньому складуть веганські замінники із горіхів та насіння.
Читайте також: Еко ідеї, про які ми писали у цьому році