Догори
Дати відгук

Буславець готує пілотний проєкт із закриття шахт

2 хв на прочитання06 Липня 2020, 10:04
Image by 2818784 from Pixabay Image by 2818784 from Pixabay
Поділитись:

Тимчасова виконувачка обов’язків міністерки енергетики України Ольга Буславець в інтерв’ю Радіо Свобода повідомила, що в Україні готують пілотний проєкт із закриття шахт в одному з міст за німецьким досвідом.

«Ми маємо майже 65 мономіст, у яких тільки шахта є тим підприємством, на якому можуть працювати люди. І, як правило, це одна працююча людина, яка годує всю родину. І ми повинні розуміти, яким чином нам необхідно цих людей захистити, дати можливість трансформуватися цим регіонам, щоб там була робота», — заявила міністерка.

Чиновниця каже, що допоможе Україні у цій справі Німеччина, у якої є необхідний досвід.

«У нас навіть на сьогодні є домовленості з німецькою стороною. Був і дзвінок прем’єр-міністра до канцлера Німеччини Ангели Меркель. Вони обговорювали це питання. І в мене були перемовини з послом Німеччини в Україні стосовно допомоги щодо проведення комплексної роботи в межах пілотного проєкту з досвідом Німеччини із закриття шахт якогось мономіста, яке ми визначимо разом із ними за певними критеріями», — повідомила Буславець.

За її словами, цей «пілот» буде реалізований як для вирішення соціальних, екологічних питань, так і для забезпечення роботою тих людей, які проживають у такому мономісті.

Втім, Ольга Буславець сказала, що такого мономіста ще не обрали.

«Є певні критерії. Ми, звичайно, будемо це опрацьовувати робочою групою для того, щоб визначити», — додала вона.

Нагадаємо, що у ВР зареєстровано законопроєкт про прозорість видобувних галузей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.