Буряк буде неймовірно великим, солодким і збережеться до наступного врожаю, якщо правильно його підгодувати, розповідає Телеграм-канал «Дача. Сад та город».
Дачники радять забути про підживлення азотом, гноєм або «бродилівкою» з трави — бурякам це зараз не потрібно.
Натомість для цукристості та соковитості підживіть їх зольним настоєм — 1 л золи на 10 л води. Настояти добу та пролити грядки.
По листу обробіть борною кислотою — 10 г на 10 л води.
Щоб буряк не згнив при зберіганні, пролийте його розчином триходерми — це придушить розвиток гнильних бактерій і грибів, при цьому абсолютно безпечний для здоров'я.
Нагадаємо, від солі буряк стає солодким: фермери поділилися лайфхаками.