Догори
Дати відгук

Британські вчені довели, що розмови поширюють коронавірус сильніше кашлю

Розмова протягом 30 секунд без маски в кімнаті з поганою вентиляцією є більш небезпечною в плані зараження, ніж кашель тривалістю півсекунди просто перед обличчям якоїсь людини.

1 хв на прочитання20 Січня 2021, 13:26
 Pexels Pexels
Поділитись:

Розмова тривалістю пів хвилини без медичної маски становить велику загрозу у плані зараження коронавірусом ніж короткий кашель. До такого висновку прийшли вчені з Англії, пише  The Daily Mail.

Автори дослідження оцінили в ході експерименту, що в кімнаті, наповненій студентами, заразитися може кожен п'ятий, якщо викладач буде розмовляти без медичної маски. Це станеться в умовах поганої вентиляції приміщення.

Хоча під час кашлю підіймається велика кількість великих аерозольних часток, під час розмови вони мають менший розмір, але затримуються у повітрі довше, приблизно одну годину. Вчені підкреслюють, що зараз люди добре обізнані про загрозу кашлю, тому вони кашляють у лікоть або у спеціальну хустку.

Тому навіть під час розмов потрібно обов'язково використовувати медичні маски, які захищають не тільки вас, а й оточуючих. Результати роботи вражають, адже вперше доведено, що розмова є більш небезпечною, ніж кашель, у плані зараження.

До слова, щеплення від COVIDу не планує робити більшість українців.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.