Догори
Дати відгук

Британські дизайнери створюють настінну плитку з викинутої яєчної шкаралупи

Для виготовлення одного квадратного метра плитки потрібно близько 3000 яєчних шкаралуп

1 хв на прочитання12 Серпня 2021, 13:00
Британські дизайнери створюють настінну плитку з викинутої яєчної шкаралупи Британські дизайнери створюють настінну плитку з викинутої яєчної шкаралупи
Поділитись:

Британська дизайн-студія Nature Squared спеціалізується на перетворенні природних матеріалів, таких як раковини морських вушок, занедбані гнізда термітів, трава і насіння, на екологічно чисті будівельні матеріали. Тепер студія поповнила свій доробок  новим матеріалом — яєчною шкаралупою.

Студія використовує відходи яєчної шкаралупи для створення екологічно стійкої колекції настінної плитки, що отримала назву Carrelé. Як пише springwise.com, плитка виробляється на фабриці Nature Squared на Філіппінах, де органічна яєчна шкаралупа надходить з місцевих пекарень і ферм.

Шкаралупа очищується, подрібнюється і нагрівається натуральними барвниками, такими як індиго, марена і хлорофілін. Потім оболонки змішують зі сполучником, формують плитку і роблять твердою.

Для виготовлення одного квадратного метра плитки потрібно близько 3000 яєчних шкаралуп. Компанія також використовує яєчну шкаралупу для виготовлення інкрустації плитки вручну.

Плитку Carrelé легко мити, її можна використовувати на стінах і у вологих приміщеннях, наприклад, у ванних кімнатах і на кухні.

До слова, НАСА запропонувало вибрати найкрасивіші фотографії нашої планети, зроблені з орбіти супутниками.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.