Догори
Дати відгук

Британія екстренно закривається на карантин: виявлено новий, заразніший штам коронавірусу

Новий вид коронавірусу заразніший на 70%, ніж старий варіант

2 хв на прочитання20 Грудня 2020, 11:27
Поділитись:

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що в Лондоні і на південному сході Англії з півночі неділі вводиться тотальний локдаун через появу нового штаму коронавірусу.

За словами Джонсона, новий коронавірус відомий як  VUI-202012/01 і може розповсюджуватися більш швидко, аніж той, що відомий вченим.

"Він може бути на 70% більше заразним, ніж старий варіант", – сказав очільник британського уряду, додавши, що це попередня інформація, а сам вірус ще досліджується.

Також перший міністр Марк Дрейкфорд заявив, що локдаун вводиться і в Уельсі. Таким чином буде скасовано всі послаблення, які обіцяли британцям на свята, а також закрито всі магазини, крім необхідних, перукарні й спортклуби.

При цьому радники уряду Британії із боротьби з пандемією повідомляють, що поки немає ніяких вказівок на те, що новий штам призведе до підвищення рівня смертності від COVID-19 або вплине на процес вакцинації.

Проте новий штам вірусу поширюється надзвичайно швидко: у листопаді він був причиною 28% всіх випадків коронавірусу в Лондоні, а зараз ця цифра досягла вже 60%.

Про виявлення нового типу коронавірусу, через який темпи поширення захворювання в деяких регіонах Великобританії різко підскочили, на початку тижня повідомив глава Міністерства охорони здоров'я країни Метт Хенкок. До того моменту в країні підтвердили понад 1 тис. Випадків зараження новим видом вірусу, в тому числі в Лондоні, графстві Ессекс і деяких районах в графствах Кент і Хертфордшир.

Нагадаємо, 8 325 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 20 грудня 2020 року. Зокрема, захворіли 443 дитини та 306 медпрацівників. Про це написав повідомив охорони здоров'я Максим Степанов.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.