Борщ в умовах карантину: яка ціна української страви номер один

2 хв на прочитання29 Березня 2020, 02:01
pixabay

Набір продуктів для борщу коштував 150 гривень: дві третини вартості забрало на себе м'ясо. Півроку тому борщ коштував нам дешевше.

Доки в уряді "посилюють" контроль за цінами на продукти, вони продовжують зростати. Українці, які вважають борщ своєю національною стравою, навіть на карантині не припиняють його готувати. Проте,  на тлі загальної паніки  дорожчає базовий перелік продуктів, які традиційно входять до страви номер один.

Як повідомляє GreenPost з посиланням на  Сьогодні.  в умовах карантину та посиленого ажіотажу, деякі торговельні мережі вже заявили, що підвищують вартість продуктів, зокрема, так званого борщового набору.

Сергій Демченко, начальник управління з корпоративних комунікацій мережі супермаркетів зазначає, що  є вимушене підвищення цін на окремі групи товарів. А саме це так звані товари борщового набору.  Також на цукор,  гречку та крупи.

Набір продуктів для борщу коштував  кореспонденту 150 гривень. Дві третини вартості забрало на себе м'ясо. Півроку тому борщ коштував  дешевше.

Агроексперт Богдан Андрющенко пояснює, що коливання цін має ще й сезонний характер: "Навесні традиційно ціна зростає через зменшення пропозиції. Овочі, вони мають сезонний характер. І тому їх зараз об'єктивно стає менше".

Експерт попереджає, що через карантинні заходи в усьому світі ускладнюється логістика. Плюс, постачальники мусять додатково витрачатися на засоби безпеки – маски і дезінфектори. А це водночас впливає на терміни і вартість доставляння продуктів. Тому, зазначає експерт, очікувати здешевлення овочів найближчим часом не варто.

Нагадаємо, в уряді заявляють про те, що «посилять» контроль за цінами на базові продукти харчування. В Антимонопольному комітеті також нагадували, що «орган виконує свої функції». Втім, незважаючи на таку злагоджену та пильну роботу з боку АМКУ та Мінекономіки, ціни на продукти продовжують зростати.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: