Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «Бойові буряти» вже закінчуються, але українцям не варто з цього приводу іронізувати — військовик

«Бойові буряти» вже закінчуються, але українцям не варто з цього приводу іронізувати — військовик

Порівняно з бурятами нам поталанило.

3 хв на прочитання19 Червня 2022, 00:57
Поділитись:

Як відомо, «бойові буряти», які стали обличчям цієї війни, закінчуються, тому по всій Росії набирають інші підрозділи. Проте науковець і військовик, ветеран батальйону «Айдар» Євген Дикий утримується від іронії, коментуючи це — адже йдеться не тільки про ефективність роботи ЗСУ, а й про трагедію поневолених Москвою народів. Про це пише «Вільний Ідель-Урал».

«Зрозуміло, що у першу чергу нам зараз болить наша трагедія, але насправді порівняно з бурятами нам поталанило — нас збереглося 40 мільйонів і ще там, мабуть, мільйончиків десять по світу, ми зберегли свою мову, зберегли свою країну, а буряти належать до числа тих майже 200 (!) народів, які російська імперія повністю чи майже повністю знищила.

Насправді це трагедія колись достатньо великого, абсолютно самодостатнього, але практично знищеного імперією народу. І бурятські правозахисники й опозиціонери (вони, до речі, є, і їх саджають, із ними борються як із сепаратистами) говорять, що статистика страшна, що в масштабі того, скільки залишилося бурятів — а ще гірша ситуація в алтайців і тувинців — оці втрати на нашій війні можуть остаточно добити ці нації. У них просто не залишиться молодих працездатних і здатних до створення родин чоловіків. І фактично це буде останній цвях, які москальська імперія вб’є в ці маленькі народи», — застерігає Євген Дикий.

Він пояснює українцям, чому не слід поспішати звинувачувати бурятів у тому, що ті не розвертають зброю.

«Будьмо відвертими: скільки століть наші з вами предки так само на службі Російської імперії у складі російської армії приборкували тих же кавказців, наприклад?

На жаль, імперія страшна саме тим, що вона нацьковує одні народи на інші і саме чужими руками змушує знищувати одне одного.

Для нас ці «бойові буряти» — це більше прикол, а насправді ми спостерігаємо останній акт трагедії давнього народу, який імперія вже практично знищила», – говорить Євген Дикий.

Проте прогноз військовика щодо майбутнього корінних народів РФ доволі втішний: він вважає, що за таких трагічних обставин вони отримали свій історичний шанс на краще життя.

«Наш приклад показує: єдиний варіант, щоб тебе не знищила імперія, — вирватися зі складу цієї імперії і збудувати власну державу. І я гадаю, що якраз наша війна, можливо, дає шанс на це тим народам імперії, які хоч у якійсь кількості дожили до нашого часу.

Якщо Росія тріщатиме по швах під санкціями, після військового програшу у нас, то це буде той самий шанс для них, як для нас був розвал Радянського Союзу», — вважає Євген Дикий.

Також ми розповідали, що російська держава абсолютно точно не може виграти цю війну, тому що не хоче — бойовик «ЛНР».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023