Догори
Дати відгук

Близько 30 мільйонів тонн вантажів вже пройшло спеціальним коридором через Чорне море

Українська продукція нині експортується у щонайменше 38 країн світу.

1 хв на прочитання07 Березня 2024, 09:14
30 мільйонів тонн вантажів пройшло коридором через Чорне море 30 мільйонів тонн вантажів пройшло коридором через Чорне море
Поділитись:

Близько 30 мільйонів тонн вантажів вже пройшло спеціальним коридором Чорним морем, який Україна відкрила сім місяців тому самостійно, виключно за сприяння Об'єднаних Сил оборони.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Урядовий портал.

За його словами, в грудні – лютому суттєво зріс обсяг товарів, що були відвантажені в портах Великої Одеси. Українська продукція нині експортується у щонайменше 38 країн світу.

«Про захист і розвиток попри постійні атаки сьогодні говорили на високому рівні – під час візиту до Одеського морського торговельного порту Президента України Володимира Зеленського і Прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. У щоденному режимі формуються каравани на вхід та вихід. Йдеться про кілька десятків суден з портів Великої Одеси. Також можемо говорити про суттєве збільшення вантажообігу у портах Дунайського кластеру. За останній місяць там перевалили близько 2 мільйонів тонн вантажів різної номенклатури», - зазначив Олександр Кубраков.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.