Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Біженці з Бєлгородщини скаржаться, що, попри їхню підтримку «спецоперації», влада шахрує з виплатами

Біженці з Бєлгородщини скаржаться, що, попри їхню підтримку «спецоперації», влада шахрує з виплатами

«Ми вважали, що військові дії відсунуть від наших кордонів! А тепер, після обстрілу, самі опинилися з простягнутою рукою!»

2 хв на прочитання11 Червня 2023, 16:14
Поділитись:

Біженці з Бєлгородської області зауважили, що влада викреслила зі списку на матеріальну допомогу низку населених пунктів. Про це розповідає «Астра».

Зі списку населених пунктів, мешканцям яких належать виплати в 10 тисяч рублів, зникли в тому числі Маслова Пристань, Ржевка, Нежеголь, Графівка та Безлюдівка. Про це пишуть у коментарях на сторінці губернатора Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова.

«Чому спочатку губернатор виклав один список, а його підчистили? Невигідно великим селам виплачувати гроші, так? Маслова Пристань не вважається Шебекінським округом?! Коли до нас летіли снаряди, ми з писклям ховалися. Виїхало дуже багато людей, до селища немає доставок, ніхто туди не їде, продуктів не вистачає», — пише мешканка Білгородської області.

На подібні скарги влада області відповідає наступним повідомленням: «Перелік населених пунктів затверджено Оперативним штабом Білгородської області».

Крім того, вимушені евакуюватися мешканці масово повідомляють, що не можуть отримати виплати через відсутність прописки.

«Якщо моєму батькові пенсіонеру не належать виплати, оскільки він прописаний в с. Артільне, а все життя жив і працював у Шебекіно, тоді він просить відвезти його назад у свою квартиру в м. Шебекіно, де всі його речі та майно. Українці ж б'ють тільки туди, де всі з шебекінською пропискою. Залишатися в іншому місті без будь-якої підтримки держави він не бачить сенсу... раз оперштаб вирішив, що він нічого не отримає, значить, час повертатися ДОДОМУ!» — написав інший житель області.

«Ми все життя працювали, платили податки, щоби жити у своїх квартирах, облаштовували їх. А нас, мешканців Росії, просто кинули!! Нам до кінця життя тепер блукати по знайомих і орендованих квартирах? Чому Херсон заздалегідь вивезли, і надали житло? Поверніть людям житло, аналогічно до того, що вони втратили з вини Уряду!!!» — вимагає інший коментатор.

«Ми підтримали СВО тому, що вважали, що військові дії відсунуть від наших кордонів! А тепер, після обстрілу "Градами", ми самі опинилися з простягнутою рукою!» — констатують жителі Бєлгородщини.

Принагідно нагадаємо, що на референдумі буде порушено питання про включення Бєлгородщини до складу України з тимчасовими автономними правами — керівник руху «БНР».

Також ми розповідали, що #ШебекиноЭтоУкраина: жителі російського міста, де ведуться бойові дії, намагаються привернути увагу своєї влади.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023