Догори
Дати відгук

Біля українського парламенту пройшов «Допотопний мітинг» з динозавром

Закликали депутатів відмовитись від розваг кам’яного віку.

1 хв на прочитання15 Грудня 2021, 11:05
Мітинг Мітинг
Поділитись:

В середу, 15 грудня активісти UAnimals провели під Верховною Радою мітинг. На акції активіст-динозавр закликав депутатів відмовитись від розваг кам’яного віку та заборонити цирки із тваринами, прийнявши законопроєкт 5409.

Згідно з опублікованим вчора дослідженням агенції Kantar 57 % українців підтримують заборону цирків із тваринами, а проти виступають лише 22 %.

Нагадаємо, у відповідь на заклик Голова Верховної Ради вніс у порядок денний законопроєкт № 5409 «Про  внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань захисту тварин від жорстокого поводження у розважальній діяльності».

Втім, як зауважують активісти, закон стоїть у списку аж 28-м у порядку денному, і дійти до його розгляду депутати точно не встигнуть.

Зоозахисники закликають Руслана Стефанчука перенести 5409-й у прохідну частину порядку денного та просять депутатів підтримати важливу ініціативу.

Це не вперше екоактивісти закликали нардепів якомога швидше проголосувати законопроєкт 5409, який забороняє цирки із тваринами. Екоактивісти Громадської організації UAnimals показали на фото, що цирк — це не весело, а страшно. Ціною начебто веселих вистав із тваринами є страшні умови життя, щоденна мука та вкорочене життя тваринок.

Нагадаємо,  на Черкащині прокладуть новий туристичний маршрут через Канівські гори.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.