Догори
Дати відгук

Біатлон онлайн: підсумки чемпіонату України-2023

Короткі підсумки турніру біатлону та хокею.

3 хв на прочитання12 Січня 2024, 00:15
Біатлон онлайн: підсумки чемпіонату України-2023 Біатлон онлайн: підсумки чемпіонату України-2023
Поділитись:

Міжнародний біатлонний сезон у самому розпалі, але українські прихильники цього виду спорту не забувають і про внутрішні змагання. В останню декаду грудня у Сянках (Львівська область) відбувся чемпіонат країни, в якому, зокрема, взяли участь окремі представники жіночої та чоловічої національних збірних. Для тих, хто не мав змоги побачити український біатлон онлайн, пропонуємо короткі підсумки турніру.

Змагання тривали п'ять днів, по 24 грудня включно. Чоловіки та жінки провели по дві індивідуальні гонки — спринт та переслідування. Також у програмі були змішана та одиночна змішана (2 учасників) естафети. Переможцями турніру стали:

  • чоловіки: С. Кінаш (спринт), Р. Ткаченко (переслідування);
  • жінки: Л. Кип'яченкова (спринт), О. Меркушина (переслідування);
  • змішана естафета: Сумська область-2 (Б. Борковський, В. Чихарь + сестри Семеренко);
  • одиночна змішана естафета: Тернопільська область-1 (В. Мандзин + Т. Тарасюк).

Для вболівальників, що регулярно відстежують українські змагання з біатлону в онлайні, деякі результати стали несподіваними. Зокрема, в гонках чоловіків. Переможцем командного заліку стала об'єднана збірна Харківської області. Друге та третє місця дісталися Закарпаттю та Сумщині відповідно. У заліку мультимедалістів найкращими стали С. Кінаш та О. Меркушина. На рахунку цих спортсменів по одному золоту та сріблу. Наступний чемпіонат країни відбудеться в Буковелі (Івано-Франківська область) наприкінці березня.

Хокей онлайн: зимовий чемпіон та гравець року в Україні

Вже 6 січня Українська хокейна ліга відновить регулярний чемпіонат після нетривалої паузи. Зимовим чемпіоном країни формально став ХК «Кременчук». На момент перерви він випередив столичні «Сокіл» та «Київ Кепіталз» на два та три очки відповідно. Щоправда, у суперників кременчуківців ще залишилися ігри в запасі. У «Сокола» один незіграний матч, у «Кепіталз» цілих три поєдинки. Попри те, що учасники плей-оф практично визначилися, першість проходить досить цікаво з точки зору боротьби за звання регулярного чемпіона. Шкода лише, що українським вболівальникам досі доводиться спостерігати внутрішній хокей онлайн без можливості підтримати улюблені команди на трибунах.

Кращим гравцем країни минулого року було визнано капітана національної збірної І. Мережка. Захисник виступає у Словаччині за команду «Спішска» (Нова-Весі), яка наразі є лідером місцевого чемпіонату. За підсумками референдуму, організованого ФХУ, Мережко випередив форварда Д. Трахта з фінського «Лукко» та нападника С. Бабінця з київського «Сокола».

Опитування проводилося у два етапи. Спочатку свої версії трійок найкращих назвали фахівці, функціонери та експерти, що висвітлюють український хокей в онлайні. За підсумками голосування 60 осіб було сформовано топ-10. З поміж цих кандидатів найкращого обирали підписники офіційного Телеграм-каналу ФХУ.

Автор sport.ua: Сергій Циба

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко