Догори
Дати відгук

«Безвихідь цивілізації» - 3 грудня екологи планети відзначають Міжнародний день боротьби проти пестицидів

Кожен рік у світі фіксують приблизно 2 млн випадків отруєнь пестицидами.

1 хв на прочитання03 Грудня 2023, 17:04
Міжнародний день боротьби проти пестицидів Міжнародний день боротьби проти пестицидів
Поділитись:

3 грудня відзначається Міжнародний день боротьби проти пестицидів. Ці грудневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Дата в пам'ять про велику аварію в Індії, де в 1984 році на пестицидному заводі в Бхопалі сталася екологічна катастрофа.Тоді наслідком вибуху став викид у довкілля смертельного газу – метилу ізоціанату. Це призвело до більш ніж 200 тис. смертей та пів мільйона випадків важких недуг в роки після аварії.

Мета проведення цього заходу – привернути увагу суспільства до проблем, які трапляються через виробництво та експлуатування токсичних хімічних сполук. Цей день проводиться під лозунгом: «Пестициди – безвихідь цивілізації».

ЯК ВІДЗНАЧАЮТЬ ЦЮ ПОДІЮ?

Екологи по всій планеті проводять мітинги та протести, щоб ще раз нагадати, що пестициди та інші небезпечні речовини накопичуються у довкіллі, відкладаються в тілах людей і тварин, негативно впливаючи на здоров’я. Згідно зі статистикою ВООЗ, кожен рік у світі фіксують приблизно 2 млн випадків отруєнь пестицидами, здебільшого під час різних технологічних процесів.

Більше новин читайте на GreenPost

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.