Безпека у школі: МВС готує комплексну програму

1 хв на прочитання29 Серпня 2024, 11:59
ФОТО: МВС готує комплексну програму з безпеки у школі

Міністерство внутрішніх справ комплексно працює над створенням безпечного освітнього середовища.

Міністерство внутрішніх справ спільно з депутатським корпусом розробляють цілісну екосистему безпеки в школах. Вона включатиме цивільний захист, техногенну та пожежну безпеку, контроль доступу та безпечну прилеглу територію.

Створення безпечного освітнього середовища потребує комплексного підходу, в якому кожен елемент відіграє важливу роль, наголосили у відомстві. Ефективна взаємодія між усіма учасниками цього процесу сприятиме захисту кожного здобувача освіти.

Для реалізації безпеки потрібне не лише бажання учасників, але й належне законодавче підґрунтя. Саме тому МВС спільно з депутатами працює над внесенням змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту». Ці зміни мають на меті створення чітких правових механізмів для забезпечення безпечного освітнього середовища, включаючи встановлення правил перебування на території та в приміщеннях закладів освіти, а також ефективне залучення поліції для превентивних заходів.

Активна участь батьків, громади та депутатського корпусу є важливим елементом у цьому процесі. Проект спрямований на підвищення рівня безпеки в освітніх закладах та забезпечення комфортного навчання для всіх учасників освітнього процесу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: