Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Енерго
  • "Безмежно сміливі люди": Володимир Зеленський привітав енергетиків України з професійним святом

"Безмежно сміливі люди": Володимир Зеленський привітав енергетиків України з професійним святом

Щороку 22 грудня в Україні відзначають День енергетика. Президент України Володимир Зеленський привітав енергетиків України з професійним святом.

1 хв на прочитання22 Грудня 2023, 11:16
"Безмежно сміливі люди": Зеленський привітав енергетиків України з професійним святом "Безмежно сміливі люди": Зеленський привітав енергетиків України з професійним святом
Поділитись:

Зеленський подякував всім працівникам і працівницям енергетичної галузі за невтомність і результативність.

"У сучасному світі просто не буває нормального життя без надійної енергетики. Наша держава пишається своїми енергетиками, які є не лише професіоналами, а й безмежно сміливими людьми. Які працюють завжди і всюди, у свято і в будень, уночі та вдень, після обстрілів і ударів стихій – реально рятують країну. Дають змогу нашим людям жити й працювати", - написав президент.

День енергетика був встановлений указом президента України Леоніда Кравчука у листопаді 1993 року «на підтримку ініціативи працівників енергетики та електротехнічної промисловості України». Щороку 22 грудня в день зимового сонцестояння в Україні святкується День енергетика. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна.

Паливно-енергетичний комплекс завжди посідав почесне місце в економіці України. Саме на теренах нашої держави створювалися та запроваджувалися передові досягнення в енергетичній галузі. Сьогодні без електричної енергії не обходиться жодна жила квартира та комерційна структура. Галузь продовжує розвиватися: створюються нові закони, впроваджуються новітні технології, залучаються іноземні інвестиції.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.