Догори
Дати відгук

Без дієт та виснажливих тренувань: 5 простих способів спалити більше калорій

Численні дослідження стверджують, що вживання води позитивно відбивається на тілі та самопочутті.

2 хв на прочитання24 Вересня 2021, 08:11
Поділитись:

Експерти британського інформагентства Daily Star зібрали основні поради, які допоможуть вам відчувати себе і виглядати здоровіше без зайвих зусиль.

Працюйте над поставою

За словами лікарів вирівняна спина може поліпшити приплив кисню до мозку, що дає більше енергії впродовж дня та запобігає переїданню.

Під час сидячої роботи намагайтеся якомога частіше вставати, розправляти плечі та вдихати на повні груди. Щоб покращити тонус м'язів – напружуйте сідниці та прес.

Робота в саду та на городі

Хочете потренуватися, не відвідуючи спортзал? В теплу пору року вам допоможе город і сад. Це альтернативний спосіб позбутися зайвих калорій, який принесе й додаткові бонуси у вигляді овочів, фруктів, ягід чи квітів.

Уявіть собі, що навіть стрижка трави ручною косаркою спалює в середньому 400 калорій на годину. Викопування грядок здатне відмінусувати 250 калорій всього за 60 хвилин. Також ви можете втратити 175 калорій за годину, приступивши до прополювання.

Пийте більше води

Численні дослідження стверджують, що вживання води позитивно відбивається на тілі та самопочутті.

Так, наприклад, вживання однієї порції (0,5 літра) води пов'язують з більшими витратами енергії в стані спокою. Згідно з іншими даними, людям з надмірною вагою, які споживали понад 1 літр рідини в день, легше худли.

Прибирайте в будинку

Якщо ви ненавидите спорт та роботи по дому – об'єднайте їх. Спеціалістка з правильного харчування Террі-Енн Нанс стверджує, що пил може стати вашою найкращою мотивацією побороти слабкість.

Будь-який вид робіт по дому – це фізична праця, яка провокує рух та спалення калорій. Приміром, 18 годин пиття підлоги в місяць спалює близько 4000 калорій.

Висипайтеся

В середньому під час сну людський організм спалює близько 300 калорій. Водночас при низьких температурах в нашому організмі активується бурий жир, який, як вважають дослідники, ефективно бореться з зайвими кілограмами.

Все, що для цього потрібно – знизити температуру в приміщенні приблизно до 18°C.

Джерело

До слова, для вчителів і держслужбовців вакцинація буде обов'язковою, за підробку COVІD-сертифікату — штраф 170 тисяч грн, — рішення Кабміну.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost