Догори
Дати відгук

Батькам порадили, як говорити з дітьми про коронавірус

Навчіть дитину розрізняти телевізор і реальність

1 хв на прочитання18 Серпня 2020, 16:03
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

З дошкільнятами потрібно говорити про епідемію коронавірусу, щоб заспокоїти дитину та зменшити стрес від вимушеного перебування на карантині. Порадами з батьками поділилася експертка ЮНІСЕФ із дошкільної освіти Ольга Косенчук, передає журналіст GreenPost.

“Найперше, запевніть дитину, що все буде добре. Навчіть її розрізняти реальність та ті тривожні зображення, які вона бачать на екрані телевізора. Слова та факти підбирайте так, щоб дитина їх зрозуміла відповідно до свого віку”, - сказала Косенчук.

Експертка зауважила, що на всі питання дітей потрібно відповідати спокійно і в доброзичливій атмосфері. Дошкільнят треба запевнити, що від коронавірусу можна вберегтися, якщо дотримуватися певних правил і заходів безпеки.

Ольга Косенчук радить батькам виробляти гігієнічні навички разом із дитиною під час гри. Наприклад, коли малюк миє руки, можна заспівати з ним пісеньку на 20 секунд, які необхідні, аби знешкодити мікроби на поверхні шкіри. 

Можна також провести нескладні досліди, які демонструють як поширюються віруси та мікроби. Показати дошкільнятам перші симптоми коронавірусу та навчити правильно діяти можна під час гри ляльками.

Нагадаємо, що в новому навчальному році дитсадки працюватимуть без м'яких іграшок, зате з ізоляторами

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost