Вєтрова Влада1 хв на прочитання12 Вересня 2022, 22:02
Баклажани, як гриби, відомі багатьом. Це смачна і проста пікантна закуска, яку точно не відрізниш від справжнього грибного делікатесу.
Відмінна закуска, на готування якої ви не витратите багато часу, а результат вас порадує в зимовий час, коли відкриєте баночку і поставите на стіл таку чудову, грибну закуску.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 5 кг;
- часник, 1 головка;
- кріп, пучок;
- сіль, 1.5 ст.л;
- оцет 9%, 70 г;
- олія, 80 г;
- гострий перчик до смаку.
Процес приготування
- З перерахованої кількості інгредієнтів виходить 3 баночки по 500 г.
- Баклажани ріжемо у довільній формі, як вам більше подобається.
- Доводимо воду до кипіння і опускаємо баклажани, занурюємо їх і перемішуємо, щоб вони були у воді і варимо близько 5 хвилин, після того, як вони закиплять. Виймаємо шумівкою баклажани в сито і даємо добре стекти.
- Часник дрібно рубаємо ножем або тремо на тертці, пропускаємо через прес.
- Змішуємо баклажани з часником, кропом, сіллю та цукром, шматочками гострого перцю, олією та оцтом. Добре перемішуємо.
- Розкладаємо у стерилізовані баночки, накриваємо кришками.
- Ставимо банки на рушник у каструлю, вливаємо гарячу воду по плічка банок і стерилізуємо з моменту закипання води 15 хвилин.
- Кришки закручуємо. Банки перевертаємо і кутаємо до остигання.
- Зберігаємо консервацію в будь-якому прохолодному та темному місці.