Байден відклав візит до Німеччини через ураган, що насувається

1 хв на прочитання08 Жовтня 2024, 22:37
Фото з відкритих джерел

Шторм категорії 4 зі стійкою швидкістю вітру близько 230 км/год.

Президент США Джо Байден відклав запланований на поточний тиждень візит до Німеччини через потужний ураган «Мілтон», що насувається на штат Флорида. Про це Білий дім заявив у вівторок, 8 жовтня, розповідає Deutsche Welle.

Адміністрація США висловила серйозне занепокоєння з приводу сильного шторму, який, мабуть, прямує до районів, які нещодавно постраждали від урагану «Хелен». При цьому не повідомляється, коли Байден, президентський термін якого закінчиться у січні, здійснить ці поїздки.

Німецький уряд висловив розуміння у зв'язку із ситуацією у Флориді.

За останні години ураган «Мілтон» трохи ослаб і наразі є штормом категорії 4 зі стійкою швидкістю вітру близько 230 км/год. Національний центр США з ураганів виступив із прогнозом, що йдеться про «надзвичайно небезпечний ураган, який обрушиться на узбережжя Флориди».

Візит президента США спочатку планувався 10-12 жовтня. Це мав стати перший візит Байдена до Німеччини у рамках двосторонніх відносин. У Берліні американський президент мав зустрітися з канцлером ФРН Олафом Шольцем і федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Після цього Байден мав намір відвідати авіабазу Рамштайн на заході ФРН, де мала відбутися чергова зустріч коаліції з військової допомоги Україні. Очікувалося також, що Джо Байдену вручать у Німеччині найвищу державну нагороду.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: