Догори
Дати відгук

Археологи знайшли мумію з золотим язиком

Серед знахідок є ще декілька статуй, що зображують людей, похованих на цьому місці.

1 хв на прочитання03 Лютого 2021, 12:45
Знайдена мумія із золотим язиком. Фото: Ministry of Antiquities of Egypt Знайдена мумія із золотим язиком. Фото: Ministry of Antiquities of Egypt
Поділитись:

Чого тільки не знаходять археологи під час розкопок. Але існують знахідки, які дивують навіть тих, хто бачив усе. Так, у Єгипті археологи виявили мумію, якій 2000 років і в неї золотий язик.

Як повідомляє Livescience, мумія була знайдена в одному із 16 поховань у місцевості Тапосіріс-Магна, де є храми, присвячені Осірісу й Ісіді. На думку вчених, золотий язик призначений для того, щоб допомогти померлому розмовляти в загробному житті.

«Чи були у померлого проблеми з мовою під час життя, і чому язик зроблено саме із золота, поки залишається загадкою. Також в одній із могил була знайдена мумія жінки, посмертна маска якої покривала більшу частину її тіла», — йдеться у повідомленні.

Ще дві мумії знайшли із залишками сувоїв, записи яких поки не розшифровані. Серед знахідок є ще декілька статуй, що зображують людей, похованих на цьому місці.

Нагадаємо, що в січні науковці виявили артефакт, якому понад 45 тисяч років (відео, фото). Найдавніший у світі наскельний малюнок зображає на стіні дику свиню в натуральну величину.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.