Андарак: баланс в енергосистемі крихкий, енергетики відновлюють інфраструктуру

1 хв на прочитання04 Жовтня 2024, 20:57
Председатель Наблюдательного совета Укрэнерго сложил полномочия

Базовою в енергетичному балансі залишається атомна генерація: забезпечує приблизно 60% споживання.

Енергетики продовжують оперативне відновлення об'єктів генеруючих потужностей. Та баланс в енергосистемі поки занадто крихкий, його послаблюють постійні пошкодження об'єктів системи. Хоча всі резерви задіяні для підготовки до непростої зими. Про це повідомив заступник Міністра енергетики Роман Андарак в ефірі Національного телемарафону Єдині новини, пише Урядовий портал.

"Ми намагаємось відновити все, що можна в цих умовах. Щось залишилось живим, щось є неживим внаслідок руйнувань. Ремонтний процес здійснюється навіть успішніше, ніж ми очікували. Але й система атакується безперервно, це відбувається щодня по декілька разів. Особливо страждають об’єкти на сході та півночі країни. Тому потреби в матеріалах, обладнанні залишаються постійними", - сказав він.

За його словами, наразі базовою в енергетичному балансі залишається атомна генерація, яка забезпечує приблизно 60% споживання. На високому рівні з віддачею працює генерація з відновлюваних джерел енергії. Крім того, в деякі періоди для балансування системи залучається імпорт електроенергії з європейських країн.

Представник Міненерго закликав українців скористатися сприятливими погодними умовами і подбати про побутову енергоефективність та ретельно готуватися до сезонного похолодання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: