Догори
Дати відгук

Американські фермери у розпачі: змушені відправити на евтаназію тисячі свиней

У Міннесоті фермери змушені відправити поголів’я тисячі свиней на евтаназію, тому що м’ясопереробні підприємства закриті через COVID-19

2 хв на прочитання15 Травня 2020, 15:16
Фото: dailymail.co.uk Фото: dailymail.co.uk
Поділитись:

Фермери, які займаються розведенням свиней, бояться втратити свої господарства, якщо заводи по переробці свинини не відкриються в найближчі тижні. 

Як пише  dailymail.co.uk, в сільській Міннесоті ситуація з переробкою м'яса критична. Фермери  виявляють стурбованість через ті проблеми,  з якими вони стикаються під час пандемії COVID-19.

Зокрема, Ренді Вірцема -  фермер у третьому покоління з Рашмору, розповів що він все ближче до  вбивства кількох своїх здорових свиней. Адже востаннє він продав свиней два тижні тому, і  якщо підприємства з переробки  не відкриються цього тижня,  за кілька днів буде необхідно евтаназувати кілька своїх  дорослих і вигодованих свиней.

Вірцема продає близько 180 свиней на день на завод по переробці  у сусідньому Уортінгтоні. Завод  закритий з 20 квітня після того, як понад 200 співробітників перевірили на COVID-19 і отримали  позитивний результат.

Фото: dailymail.co.uk

У господарстві фермера близько 15 000 свиней  на 2500 акрів. Наразі він утримує тих свиней,  яких давно  слід було відправити на переробний завод.

«У мене на цьому тижні планується доставка маленьких поросят, отже  потрібно звільнити місця для їх вирощування.  А це означає, що мені потрібно позбутися від тих  свиней, які  готові до переробки»,-  каже Вірцема

Бред Лоннеман, фермер  у  п'ятому поколінні з сусіднього містечка Адріана, керує фермою  зі своїм батьком та братом. Наразі господарство доглядає за 40 000 свиней.

Фото: dailymail.co.uk

Сільське господарство його сім'ї також постраждало від закриття переробного заводу. Минулого тижня йому  довелося евтаназувати 145 поросят. Він втратив до 20 000 доларів.

"У мене не було вибору, - розповів Лоннеман - Ми не знаходимо радості в евтанізації тварин, це неетично. Поки переробні заводи не працюють на 100-відсоткову потужність,  фермери будуть евтаназувати свиней, яких вони не в змозі продати".

Нагадаємо, станом на 15 травня у США  інфікованими на коронавірус є найбільша кількість населення у світі -  1 457 593 людини.  За минулу добу в США зареєстрували більш як 27 тисяч нових випадків захворювання.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.