Акула пошматувала українську родину на відпочинку в Єгипті

2 хв на прочитання26 Жовтня 2020, 21:32

Про це сповістило Державне агентство розвитку туризму України

У Єгипті на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. Жінка отримали значні поранення, а її дванадцятирічний син досі в реанімації. Про це інформує Державне агентство розвитку туризму України.

“У Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. Дванадцятирічний хлопчик досі в реанімації, він переніс одну операцію, завтра друга, поранену руку врятувати не вдалося. Зараз лікування взяв на себе уряд Єгипту, надається вся необхідна медична допомога. Посольство України на зв’язку з рідними постраждалих”, — інформують у ДАРТ.

Повідомляється, що це не перший випадок, коли попри застереження туроператорів та заборони, відпочиваючі за межами готелю купують у місцевих екстремальні тури.

"Вони навіть не знають, що для цього потрібний окремий страховий поліс", - наголосили в держагентстві.

Як повідомили в прес-службі туроператора Join UP!, інцидент трапився під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху.

"Це відбулося під час занурення на території заповіднику "Рас Мохаммед", де зупинка екскурсійних яхт заборонена. Матір та її 12-річного сина покусала акула. Травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію", - розповіли в Join UP.

Туроператор також повідомив, що туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт.

"Згідно з інформацією з відкритих джерел, починаючи з 1 листопада 2019 року такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми. Спочатку туристи звернулися до гіда в готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали", - повідомили в Join Uр.

Нагадаємо, у Чорнобилі дика тварина нападає на машини з людьми (відео).

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: