Догори
Дати відгук

Аграрна академія наук "розбазарила" 1,6 млрд грн державних коштів

2 хв на прочитання03 Серпня 2020, 14:36
Поділитись:

Національна академія аграрних наук України протягом 2018-2019 років із порушенням використала 1,6 млрд грн з 2,4 млрд грн, які їй виділила держава. Про це повідомив член Рахункової палати Віктор Богун.

2,4 млрд гривень установа отримала для підтримки науково-дослідницьких господарств, збереження природно-заповідного фонду в біосферному заповіднику “Асканія-Нова”, організації наукової діяльності президії НААН та забезпечення нових профільних досліджень.

Під час аудиту експерти Рахункової палати встановили, що 589 млн грн були використані не за призначенням. 15 млн грн академія освоїла із порушенням чинного законодавства. 52 млн грн були використані з порушенням законодавства при проведенні закупівель. А 1 млн грн було втрачено через неефективне управління коштами.

При плануванні видатків держбюджету були порушення законодавства на 787 млн грн, а в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності неправильно та несвоєчасно відобразили операції на 102 млн гривень.

Нагадаємо, що НААН України була заснована 22 травня 1931 року. 6 січня 2010 року академії було надано статус національної. Очолює заклад Ярослав Гадзало. 

Станом на 2009 рік у Академії працювали 104 академіки, 108 членів-кореспондентів, 63 іноземних та 29 почесних членів академії. Структурно Академія розділена на 6 галузевих відділень: землеробства, меліорації та механізації; рослинництва; зоотехніки; ветеринарної медицини; аграрної економіки і продовольства; наукового забезпечення інноваційного розвитку. 

До складу Академії входять 271 установа, підприємств і організацій. В наукових установах Академії працює понад 13,7 тис. чоловік, з них 5,6 тис. наукових працівників, в тому числі 382 доктори та 2 тис. кандидатів наук. В аспірантурі і докторантурі навчається понад 1 200 осіб по 52 спеціальностях, щорічно захищається 120-130 дисертацій.

Академія має книжкове видавництво “Аграрна наука”, видає два журнали: “Вісник аграрної науки” і “Агропромисловий комплекс України”.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання6 годин тому
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт приготування Закуска Швидка страва
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитанняВчора
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитанняВчора
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитанняВчора
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитанняВчора
Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні державною землею на майже 300 млн грн
1 хв на прочитання23 Квітня 2024