За цим рецептом виходить неймовірно смачний, ароматний, густий і в міру солодкий абрикосовий джем. Він чудово підходить як начинка до пирогів та пиріжків, а також для перемащування бісквіту. До прикладу, для торту «Захер». А ще його можна додавати у сир зі сметанкою чи викладати на морозиво.
Інгредієнти:
На 1 кг абрикосів без кісточки:
0,5 кг цукру,
0,5 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування:
Абрикоси помити, видалити кісточки.Скласти в каструлю для варіння прошаровуючи цукром.Так заповнити всю ємність до верху. Залишити на декілька хвилин, щоб абрикосові часточки пустили сік (можна почавити їх трішки дерев’яною лопаткою).
Потім поставити на вогонь і варити, постійно помішуючи, 10 хвилин після закипання. Знімати піну.Зняти з плити й збити суміш блендером до однорідності (можна протерти крізь сито, позбавляючись від шкірки абрикосів).Повернути джем на плиту й додати лимонну кислоту, розчинену в 1 ст. л. води. Варити ще 20-30 хвилин (залежить від бажаної густини; чим менше ви варитимете джем, тим світлішим та прозорішим він буде).
Готовність перевірити, крапнувши ложку варення на охолоджену тарілочку. Якщо краплина не розтікається, то заготовка готова.
Потім одразу ж розлити джем в стерильні банки й закрити металевими кришами. Пепревернути догори дном та вкутати. Залишити джем в такому положені до повного охолодження.