Догори
Дати відгук

8 продуктів, якими категорично не можна годувати котів

Якщо ви хочете давати своїй кішці їжу зі свого столу, то не забудьте про обережність.

1 хв на прочитання07 Березня 2023, 12:20
Поділитись:

Багато котячих любителів спокушаються давати своїм вихованцям залишки їжі зі столу. Однак, не всі продукти підходять для кішок і можуть привести до серйозних проблем зі здоров'ям. Ветеринари попереджають, що деякі продукти слід виключити з раціону кішки категорично.

Чим не можна годувати котів?

Категорично не можна давати кішкам шоколад, сиру рибу, сир, цибулю, часник, молоко і молочні продукти, а також солодощі і жирну їжу. Ці продукти можуть викликати отруєння, алергічні реакції і навіть призвести до проблем з травленням.

Чим можна годувати котів?

Однак, є і продукти, які можна давати кішкам з людської їжі. До них відносяться варене м'ясо, риба (але не сира!), овочі (наприклад, варена морква та брокколі), фрукти (наприклад, яблука та банани). Всі ці продукти можуть бути корисними і доповнити раціон Вашої кішки.

Чому кішкам не можна рибу?

Коли мова йде про рибу, то її можна давати кішкам, але не часто і в малих кількостях. Занадто часте вживання риби може привести до дефіциту вітаміну В1, який в свою чергу може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям у тварини.

Якщо ви хочете давати своїй кішці їжу зі свого столу, то не забудьте про обережність. Перевірте, що продукти безпечні для кішок і не перегодовуйте свого вихованця. Найкраще довіритися рекомендаціям ветеринара і годувати кішку спеціальним кормом, який забезпечить їй всі необхідні поживні речовини.

Джерело - Главред

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.