Догори
Дати відгук

7 важливих змін в організмі, які не варто ігнорувати

Самолікуванням займатися не варто

3 хв на прочитання19 Червня 2022, 13:02
Поділитись:

З віком наш організм піддається змінам. У сучасному ритмі життя нам ніколи стежити за всім, що відбувається з тілом. І рідко, коли ми біжимо до лікаря, адже «і так пройде». Але все ж деякі зміни не можна ігнорувати, вони можуть стати сигналом хвороби.

Вирішили розібратися, які симптоми повинні стати приводом, щоб швидко записатися до лікаря.

Поява або зміна виду родимок

Якщо ви помітили нову родимку, яка викликає підозри, чи стара змінила свою текстуру, колір, форму, почала боліти, рости або кровоточити, це вагомий аргумент задуматися про своє здоров’я і відвідати дерматолога або онколога. Побоювання повинні викликати і ті родимки, розмір яких більше 6 мм в діаметрі.

Почервоніння обличчя

Ви ніде не загоряли, не займалися фізичними вправами, не хвилювалися, але шкіра обличчя стала червоною. Це свідчить про скачки тиску або наявності інфекцій. Не ігноруйте симптом і як можна швидше відвідайте лікаря.

Випадіння волосся

У кожного з нас може випадати волосся. У нормі в день випадає до 100 волосин, але якщо ви помітили надмірну втрату волосся і навіть наявність ділянок з облисінням, можливо, вашому організму не вистачає вітамінів і мікроелементів.

Зокрема, така проблема може бути викликана нестачею заліза, вітаміну D або різними захворюваннями. Самолікуванням займатися не варто, краще звернутися до терапевта.

Швидка втрата ваги

Ви ведете звичайний спосіб життя, висипаєтеся, добре їсте, але все одно втрачаєте вагу? Вам необхідно терміново відвідати свого сімейного лікаря, так як причиною схуднення може стати як банальний стрес, так і небезпечний діабет або рак.

Постійна втома

Якщо ви живете в шаленому ритмі, не висипаєтеся, навалили на себе купу справ, то втома закономірна. Але проведіть невеликий експеримент. Протягом двох тижнів лягайте спати раніше, як можна більше відпочивайте і добре харчуйтеся.

Якщо втома залишилася, можливо, у вас є проблеми зі щитовидною залозою або серцем. Цей симптом говорить і про брак вітаміну D. Проконсультуйтеся з лікарем.

Запаморочення при легких навантаженнях

Якщо ви відчуваєте себе погано при невеликих навантаженнях, наприклад, пробіжці або підйомі по сходах, задумайтеся. Цей симптом може свідчити про проблеми з серцем, судинну дистонію. Потрібно повністю обстежитися.

Постійна задишка

Проблеми з диханням, неможливість вдихнути на повні груди або задишки говорять про можливі захворювання легенів. Особливо це стосується курців.

Але навіть якщо ви помітили у себе одну з цих змін, панікувати не варто, як і займатися самолікуванням. Краще звернутися до фахівця і отримати професійну консультацію.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання7 хвилин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання49 хвилин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Зерносховище: вистава про Голодомор
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитанняВчора