Догори
Дати відгук

7 способів запобігти болю під час сексу

Іноді достатньо правильної гігієни.

4 хв на прочитання29 Жовтня 2022, 23:08
Поділитись:

Майже кожна третя жінка зазнає болю під час сексу. Деніз Еглі, спеціаліст зі здоров'я тазового дна, дає поради, які допоможуть зробити статевий акт не болючим, а приємним заняттям.

1) Розслаблююче вагінальне тренування

Біль під час статевого акту часто пов'язаний із підвищеною напругою тазового дна та надмірною напругою у м'язах цієї частини тіла під час статевого збудження. Вагінальне тренування передбачає, що тазовим дном можна керувати цілеспрямовано й усвідомлено.

Як ним займатись? Прийміть зручну позу — розслабтеся. Спочатку масажуйте вагінальним масажером зовнішні статеві органи. М'язи тазового дна розслабляться завдяки ніжній вібрації. Піхва стане більш м'якою, вологою й еластичною.

Наступний крок: піхва добре підготовлена. Тепер набагато простіше вставити масажер разом із мастилом. Будьте обережні та повільні. Не піддавайте себе тиску.

2) Оптимальне мастило

Альфа й омега статевого акту — правильне мастило. Воно полегшує введення, збільшує змащувальну здатність, зволожує слизову оболонку та зменшує тертя й подразнення. Йогро можна застосовувати як для безболісного сексу, так і під час вагінальних і тазових вправ.

Мастила на водній основі з алое вера добре підходять для цієї мети. Вони забезпечують вологість та адаптуються до природного рН піхви. Щедро використовуйте мастило під час любощів і тренувань із масажером.

3) Зробіть тазове дно своїм добрим другом

Піхва вбудована в тазове дно. Якщо піхва закривається при спробі вставити щось, то відповідають за це м'язи тазового дна, які занадто сильно скорочуються. Піхва стає щільною, вона горить або болить. Напруга та свідоме розслаблення — це питання практики. Важливо поступово відновити контроль над м'язами тазу.

Щодня тренуйтеся з вібруючими вагінальними кульками хоча б 5 хвилин. Вони покращують сприйняття тазового дна. Коли вони вібрують, тазове дно стає напруженим. Коли вібрація припиняється, вона розслаблюється.

4) Релаксація замість стресу

Стресовий спосіб життя не лише збільшує базову напругу в ділянці таза, але часто м'язів всього тіла. Мета полягає в тому, щоби знайти баланс між стресом і розслабленням.

Глибоке, розслаблююче черевне дихання знімає напругу в тілі. Займіть вертикальне положення сидячи, тримайте спину і голову якнайпряміше, дозвольте плечам вільно опуститися, заплющити очі, покладіть одну руку на живіт, повільно й усвідомлено дихайте животом, аби черевна стінка рухалася при вдиху і видиху.

Техніка прогресивного розслаблення м'язів Якобсона допомагає швидко зняти напругу, але важливо застосовувати її регулярно.

5) Поговоріть із партнером

Партнери, які відкрито говорять про проблеми, мають набагато більше шансів на швидке й ефективне рішення. Обговоріть ваші вподобання, побажання чи потреби. Спочатку це може бути нелегко, але неймовірно розкріпачує, покращує стосунки та сексуальне життя.

Не поспішайте. Відкрийте для себе власне тіло та тіло свого партнера. Масажер може допомогти вам у цьому. Іноді партнерам простіше розкритися у кабінеті секс-терапевта чи психолога. Багатьом парам дуже приємно бувати в місці, де до їхньої проблеми ставляться серйозно і можуть надати кваліфіковану допомогу.

6) Суха піхва — вбивця бажання

Гормональні коливання після пологів, під час годування груддю, під час або після менопаузи можуть призвести до недостатнього зволоження піхви. І під час сексу з'являється тертя. Суха слизова оболонка піхви подразнюється, з'являється біль.

Щодня очищайте статеві органи лише теплою водою чи невеликою кількістю інтимного лосьйону, що підтримує природну флору слизової оболонки піхви. Потім обробіть усю вульву інтимним гігієнічним кремом на основі олії обліпихи.

Включіть у свій щоденний раціон олії холодного віджиму: ріпакову, оливкову чи лляну. Також при сухості слизових рекомендується приймати капсули з олією обліпихи протягом 4-6 місяців.

7) Нижня білизна та Ко.

Нижня білизна з натуральних волокон, що підходить за розміром, дозволяє чутливій вагінальній ділянці нормально «дихати» та запобігає натиранню. Носіть легку й вільну білизну з бавовни, щоб уникнути подразнення. Кольорова білизна часто містить шкідливі для шкіри та слизових речовини. Використовуйте бавовняні прокладки без ароматів, невибілений і незабарвлений туалетний папір.

Окрім того, ми розповідали, чому після сексу болить сечовий міхур.

Нагадаємо також, що «безпечних» днів не буває: чому лікарі радять відмовитися від календарного методу контрацепції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.