7 питань до стоматолога про керамічні коронки

3 хв на прочитання30 Серпня 2024, 14:02
7 вопросов к стоматологу о керамических коронках

Завдяки керамічній коронці втрату зуба не помітять оточуючі, а пацієнт не втратить комфорт та впевненість у собі. Що це за матеріал, які плюси, як підбирається колір? На ці та інші питання відповідає спеціаліст стоматології Healthy Dent.

Протезування сьогодні – це не страшно, не боляче та дуже ефективно. Особливо, якщо встановлюється керамічна коронка. Ми поставили про неї найбільш хвилюючі питання, і поспішаємо поділитися відповідями спеціаліста стоматології у Києві Healthy Dent.

У чому переваги керамічної коронки?

Кераміка - матеріал, найближчий за властивостями до природної емалі зубів. Тому звикання до коронки проходить легко і швидко, а алергічні реакції майже виключені. Крім цього, керамічні коронки мають й інші переваги:

Чим кераміка відрізняється від металокераміки?

Крім очевидних естетичних переваг, керамічні коронки не викликають алергічних реакцій, біоінертні та безпечні. Міцність коронок з різних матеріалів практично однакова, проте протези з кераміки витонченіші і мініатюрніші, а значить - вимагають меншого обточування зубів.

Керамічна коронка потребує обточування сусідніх зубів?

Так. Однак, воно виявиться незначним, і не вплине на їхнє здоров'я. Цьому сприяє зняття точних зліпків та технологічне моделювання майбутньої конструкції у зуботехнічній лабораторії.

Як підбирають відтінок коронки?

Колір виробу підбирає ваш спеціаліст у стоматології. Тут можливі варіанти:

Які показання та протипоказання до встановлення?

Показання прості: відсутність однієї або кількох зубних одиниць або руйнування зуба, який необхідно захистити коронкою. Показаннями також є сколи та тріщини, а також недосконалість форми природних зубів.

Які протипоказання до встановлення?

Існують і протипоказання, за яких стоматологічна клініка не зможе забезпечити встановлення безметалової коронки:

Саме тому важливо обирати сімейну стоматологію, де належну увагу приділять і старшому, і молодшому поколінню, а фахівці будуть обізнані про особливості встановлення коронок на дорослі та дитячі зуби.

Як доглядати керамічну коронку?

Кераміка вимагає такого ж догляду, як природна емаль, і впливають на неї ті самі фактори:

Щоб розібратися, чи підходять керамічні коронки саме вам, і поставити інші хвилюючі питання, звертайтеся до стоматології у Києві Healthy Dent. Наші кваліфіковані та доброзичливі фахівці зроблять все для вашого комфорту та краси вашої усмішки.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: