Догори
Дати відгук

6 листопада - Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля та День пам’яті тварин, які загинули від рук людини

Крім того, 6 листопада святкують Всесвітній день без паперу.

2 хв на прочитання06 Листопада 2023, 11:08
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля та Міжнародний день пам’яті тварин Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля та Міжнародний день пам’яті тварин
Поділитись:

Також сьогодні Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів. Подія була встановлена 2001 року за ініціативи Генеральної асамблеї ООН.

А ще 6 листопада відзначають Міжнародний день пам’яті тварин, які загинули від рук людини.

Крім того, 6 листопада святкують Всесвітній день без паперу.

Щорічно гине до 40 мільйонів тварин на планеті заради хутра, 100 мільйонів – від дослідів при випробовуванні косметики, побутових засобів та ліків.

Багато тварин страждає від експлуатації в розважальній сфері (зоопарки, цирки, прогулянки та фото з тваринами, дельфінарії тощо), від рук живодерів, під час полювання. Беззахисні тваринки часто піддаються усиплянню в притулках, так і не дочекавшись люблячого господаря. 6 листопада заведено запалювати свічки в знак пам’яті та скорботи за тих, хто не заслужив жорстокого ставлення до себе.

Європейська конвенція по захисту домашніх тварин визначає за людиною моральний обов’язок перед тваринами. А за законами багатьох країн передбачена відповідальність за жорстоке ставлення до них, зокрема і в Україні.

Проте дійсність така, що тварини по всьому світу стають жертвами людської жорстокості. Хтось вмирає під колесами авто, хтось від рук браконьєрів або звичайнісіньких садистів, додають негативної статистики і нелегальні торговці екзотичними видами, та усі ці продавці послуг «фото з мавпою, крокодилом, пташками» тощо.

Які сьогодні іменини: Анатолій, Арсеній, Василь, Віктор, Гавриїл, Герман, Костянтин, Лука, Микита, Микола, Павло, Олександра, Єфросинія, Клавдія, Мотря, Ніна, Серафима.

6 листопада в церковному календарі – день пам’яті Павла Сповідника.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.