Догори
Дати відгук

5 зелених продуктів, які сприяють довголіттю та блокують розвиток раку

Рослинні продукти містять у своєму складі багато корисних речовин.

2 хв на прочитання03 Жовтня 2023, 11:11
Поділитись:

Ці овочі також містять велику кількість каротиноїдів-антиоксидантів, які захищають клітини та відіграють важливу роль у блокуванні хворих клітин на ранніх стадіях раку.

Броколі

Паростки броколі містять велику кількість фітохімічного глюкорафаніну. Організм перетворює цю сполуку в хімічну речовину під назвою сульфорафан. Дослідження показали потенційну користь для здоров’я сульфорафану в броколі, яка включає в себе звернення назад наслідків окисного стресу і запобігання виникнення деяких видів раку.

 

Капуста

Капуста володіє сполуками, які відрізняються протираковим потенціалом. Наприклад, було виявлено, що апігенін зменшує розмір пухлин, викликаних агресивними раковими клітинами. Тим часом, сполуки в капусті, звані антоціанами, були оцінені вченими за їх антиканцерогенні властивості.

 

Огірки

Огірок приблизно на 96% складається з води, що робить його ідеальним вибором для тих, хто хоче збільшити споживання рідини. Також було виявлено, що огірок, поряд з деякими іншими овочами, допомагає знизити рівень цукру в крові. Наприклад, недавнє дослідження показало, що огірок призводить до значного зниження рівня глюкози в крові.

 

Шпинат

Шпинат містить масу корисних поживних речовин і фітохімікатів, кажуть фахівці. Цей продукт відрізняється високим вмістом заліза, кальцію і вітаміну С, а також сприяє зміцненню організму. Шпинат також багатий зеаксантином і лютеїном, двома рослинними сполуками, які запобігають дегенеративні захворювання очей.

 

Салат

Існують різні види салату, але всі вони однаково поживні, стверджують експерти. Салат-латук багатий антиоксидантами, які сприяють здоров’ю серцево-судинної системи. Дослідження показало значний вплив салату на рівень холестерину і антиоксидантів в організмі. Дослідники виявили, що вживання салату-латуку збільшує кількість «поганого» холестерину, який виводиться з організму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Як гаряча їжа руйнує організм
Як гаряча їжа руйнує організм
1 хв на прочитання7 хвилин тому
 Хірурги прооперували новонароджену дитину у кювезі реанімації
Немовля із вадою діафрагми, що посунула внутрішні органи і не давала дихати, прооперували прямо в кювезі реанімаційного відділення
2 хв на прочитання5 годин тому
Спати і висипатися Поганий сон Безсоння
8 причин, чому ви не висипаєтеся і як цьому запобігти
6 хв на прочитання7 годин тому
Ризик серцевих захворювань Шкідливі продукти Гіпертонія
Збільшують ризик серцевих захворювань: які продукти не можна їсти при гіпертонії
2 хв на прочитання10 годин тому
«Припини дивитись новини — це розширює твою талію!» Про що застерігає експерт
2 хв на прочитання16 годин тому
У 45 містах України надаються безоплатні послуги підтримки постраждалим від домашнього насильства
2 хв на прочитанняВчора
У ліцеї на Рівненщині з`явиться клас на свіжому повітрі (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Кабмін сьогодні прийняв низку рішень у сфері медицини та донорства
3 хв на прочитанняВчора