Догори
Дати відгук

5 секретів японок для збереження вічної молодості

Досить простим, але дуже важливим аспектом у японському догляді вважається очищення.

3 хв на прочитання14 Серпня 2023, 19:41
Поділитись:

Причиною тому є не лише високий рівень життя в країні — ці дівчата знають безліч непростих секретів краси та здоров'я, користуючись ними змалку. Про найефективніші способи японських жінок зберігати вічну молодість ми розповідаємо в цьому матеріалі, інформує Ukr.Media.

Натуральні олії

Європейські та американські косметичні компанії вже давно пропагують oil-free засоби, проте японки відмовлятися від олій не збираються. Саме за допомогою цього компонента дівчата Японії ефективно очищають шкіру та рятують її від пересихання. Кожна японка прагне підібрати олію, що ідеально підходить під тип шкіри, і користуватися нею якомога частіше. За словами японських експертів, "оліїти" шкіру потрібно завжди і скрізь, під час будь-яких справ та занять. Два важливі моменти: японські б'юті-гуру не рекомендують використовувати мінеральні засоби, і дуже радять олію камелії, яка надає обличчю "порцелянову" білизну, якою японки і славляться.

Очищаючі процедури

Досить простим, але дуже важливим аспектом у японському догляді вважається очищення. Ця процедура вважається майже ритуальною, а засоби для чищення в японських магазинах косметики стоять на порядок дорожче інших. Японські експерти стверджують, що для підтримання краси та молодості шкіри очищати її потрібно не менше двох разів на день, а за можливості — ще частіше. Популярністю серед японок користується гідрофільна олія — з'єднання масел, води та емульгатора, яке при нанесенні приймає кремову консистенцію, безслідно усуваючи забруднення та жирний блиск.

Мінімум агресії до шкіри

Однією з найпростіших у реалізації секретів залишається "поважне” японок ставлення до своєї шкіри. Крім того, що косметика японського виробництва відрізняється натуральним складом, декоративні засоби дівчини використовують за мінімумом. Таке саме ставлення вони демонструють до пластичної хірургії та інших агресивних втручань. Замість підтримки лише візуальної краси, японки створюють внутрішню, збільшуючи ресурси організму зсередини. Найпопулярнішою процедурою в японській косметології, як і раніше, залишається лімфодренажний масаж.

Тканинні маски

Першими в історії їх використовували древні гейші, прикладаючи шовк, вимочений у рожевій воді. Пізніше з'ясувалося, що догляд із тимчасовим закупорюванням пір дійсно в рази ефективніший — на відміну від звичайних масок та есенцій, вони набагато краще зволожують суху шкіру, запобігаючи її передчасному старінню. Дівчата першими у світі освоїли подібний косметичний догляд, а ось європейські красуні почали користуватися тканинними масками лише після 2010 року.

БАДи

У Японії біологічно активні добавки користуються значно більшою популярністю, ніж у нас. Серед японок дуже популярні БАДи з ферментами та пробіотиками — саме вони вважаються омолоджуючими. А ось для підтримання краси шкіри японські дівчата вживають колагенові та гіалуронові добавки. Не меншою популярністю користуються в Японії й екзотичні БАДи, наприклад, із серицином шовку (від гусениць тутового шовкопряда).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.