Догори
Дати відгук

5 правил використання рослин із кольоровим листям у дизайні саду

Аби зробити сад яскравим і оригінальним, досягнувши при цьому гармонії.

1 хв на прочитання06 Грудня 2023, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Ваш сад — це місце, де ви можете проявити свою творчість. Одним із способів зробити ваш сад особливим є використання рослин з кольоровим листям. Вони можуть надати вашому саду яскравості і оригінальності, але важливо враховувати певні правила, щоб досягти гармонійного дизайну. Телеграм-канал «Садівник» розповідає про п'ять важливих правил використання рослин із кольоровим листям у вашому саду.

1) Використовуйте рослини з яскравим червоним, жовтим або помаранчевим листям поруч із темним фоном або рослинами зі спокійним зеленим листям, щоб створити контраст. Це додасть саду глибини.

2) Враховуйте сезонність. Рослини з різноманітним забарвленням листя можуть змінювати свій колір із часом і залежно від сезону.

3) Використовуйте рослини з кольоровим листям у помірних кількостях, аби зберегти баланс у саду. Перенасичення яскравими кольорами може спричинити візуальний хаос.

4) Використовуйте рослини з гладеньким, глянцевим або пухнастим листям, щоб додати різноманітності текстур у ваш сад.

5) Зверніть увагу, що деякі рослини можуть втрачати яскравість забарвлення при нестачі сонячного світла. Враховуйте це при плануванні та виборі рослин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.