Догори
Дати відгук

5 овочів, які корисно їсти гіпертонікам

Дослідники констатують, що певні овочі гіпертонікам слід додати в свій щоденний раціон для зниження кров’яного тиску і його кращого контролю.

1 хв на прочитання14 Липня 2022, 08:11
Поділитись:

Деякі зміни в раціоні харчування ефективно допомагають контролювати рівень артеріального тиску і навіть домагатися його зниження. В першу чергу, вважають вчені, гіпертонікам будуть корисні овочі, багаті природними нітратами.

Дослідження показали, що щоденне вживання однієї-двох порцій багатих нітратами овочів може давати ефект зменшення симптомів гіпертонії, включаючи високий кров’яний тиск.

Шпинат

Він насичений згаданими вище природними нітратами: дані речовини позитивно впливають на кровотік, полегшують навантаження на серце.

Червонокачанна капуста

 Є одним з кращих овочів, що допомагають нормалізувати артеріальний тиск, – таку здатність їй забезпечує дуже високий вміст калію.

Часник

Основний інгредієнт пряного овоча – аліцин – стимулює вироблення оксиду азоту, який допомагає розгладити м’язи і розслабити кровоносні судини, щоб розширити їх. Ці зміни можуть знижувати артеріальний тиск.

Броколі

 Даний овоч багатий відразу трьома мінералами, що регулюють артеріальний тиск: магнієм, кальцієм, калієм.

Буряк

 Ще один овоч, який містить дуже багато природних нітратів. Наявні наукові дані говорять, що вживання бурякового соку може знизити артеріальний тиск в короткостроковій і довгостроковій перспективі.

До слова, названо фрукт, що ефективно знижує рівень «поганого» холестерину.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.