Догори
Дати відгук

5 народних засобів, що очистять печінку від шлаків

Існує безліч народних засобів для лікування печінки.

3 хв на прочитання23 Березня 2024, 19:30
Народні засоби лікування печінки Народні засоби лікування печінки
Поділитись:

Безліч токсинів і шлаків, накопичуються в печінці і осідають в ній. Зазвичай печінку страждає через алкоголь, фаст фуду, медикаментів. У якийсь момент орган буде не в змозі ефективно виконувати свої функції, печінка може збільшитися в розмірі, обрости зайвим жиром, втратити свою колишню структуру. Так що, їй періодично потрібна чистка та підтримка. Про безпечні методи позбавлення від шлаків і токсинів в печінці - читайте нижче.

1. Пийте буряковий квас
Квас з буряка допомагає вивести шлаки і токсини з печінки і кишечника. Для його приготування подрібніть три сирих овоча, насипте те, що вийшло в трилітрову банку, додайте півкілограма цукру і 50 г пшеничного борошна. Банку закрийте і залиште в темряві на 2 дня. Через 2 дні насипте півкілограма родзинок, кілограм цукру, літр води і залиште на тиждень настоюватися. Після цього квас потрібно процідити. Для того, щоб очистити печінку, вам потрібно буде три літри бурякового квасу. Готовий напій вживайте по столовій ложці 3 рази на день перед їжею.

2. Заварюйте соснові голки
Очистити печінку вам допоможуть також соснові або ялинові голки. Для цього 5 столових ложок подрібнених голок потрібно залити 0,5 л окропу і варити 10 хвилин на слабкому вогні. Відвар перелийте в термос і приймайте невеликими ковтками протягом дня в будь-який час. Кожен день потрібно робити свіже ліки. Під час лікування сеча буде каламутною і забарвленою. Коли сеча стане нормальною - лікування можна закінчити. Чистити організм сосновими голками рекомендується в лютому, березні або квітні.

3. Робіть свіжі соки
Лікування овочевими і фруктовими соками допомагає очистити печінку, розчинити камені і налагодити функцію кишечника. Пийте тільки свіжовичавлені соки.
· 1-й рецепт:
300 г моркви; 90 г огірків; 90 г буряка
· 2-й рецепт:
 270 г моркви; 130 г селери; 60 г петрушки
Цей сік, як і попередній, потрібно пити натщесерце.

4. Додавайте в воду лимон
Випивайте 2 рази в день, вранці і перед обідом півсклянки гарячої води з соком одного лимона. Лікування - протягом двох тижнів.

5. Настоюйте овес
Стакан зерен вівса (НЕ пластівців) насипте в каструлю, додайте 3 ст. ложки листя брусниці, 2 ст. ложки бруньок берези. Залийте 4 л води і залиште на добу настоюватися в прохолодному місці. В іншу каструлю покладіть склянку шипшини, залийте склянкою води, доведіть до кипіння, додайте 2 ст. ложки трави споришу. Коли вся суміш прокипить 15 хвилин і 45 хвилин настоїться, її потрібно процідити і додати проціджений настій з вівсом. Суміш розлити в темні пляшки і поставити в холодильник. Приймайте відвар щодня в теплому вигляді за півгодини до їжі: 1-й день - 50 мл, 2-й - 100 мл, 3-й і наступні дні - по 150 мл. Курс лікування -10 днів. Через два тижні повторити. Під час лікування не можна їсти м'ясо і будь-які м'ясні продукти.

Бережіть печінку, адже в нашому організмі вона виконує таку важливу функцію фільтру! Здорова печінка-запорука гарного зовнішнього вигляду і настрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.