Догори
Дати відгук

5 методів смачного лікування кашлю

Впоратися з проблемою допоможуть випробувані та смачні методи.

1 хв на прочитання21 Грудня 2023, 06:50
Корисні народні методи лікування кашлю Корисні народні методи лікування кашлю
Поділитись:

Сухий кашель - неприємний симптом, який може супроводжуватися болями в грудній клітці, проблемами зі сном і іншими скаргами. При ньому не відходить мокротиння, а в дихальних шляхах розвивається активний запальний процес. Впоратися з проблемою допоможуть випробувані та смачні рецепти з арсеналу народної медицини.

1. Гаряче молоко
2 варіанти: навпіл з лужною мінеральною водою (типу «Боржомі») або з медом 1 ч. ложка на склянку.

2. Інжир
Інжир добре вимити, покласти в тепле молоко з розрахунку 1 середній плід на 1,5 склянки. Кип'ятити на слабкому вогні 30 хв. під кришкою. Каструлю укутати рушником, щоб інжир розпарився. Відвар пийте маленькими ковточками.

3. Кориця
Приймати 1 ст. ложку теплого меду з 1/4 ч. ложкою кориці 3-5 разів на день. Проходить навіть хронічний кашель, прочищаються носові ходи.

4. Аніс
Щогодини приймати 30-50 мл відвару насіння анісу (15-20 г на 1 л води), який є прекрасним відхаркувальним засобом, розріджує мокротиння і полегшує його вихід з організму.

5. Банани
Пропускають стиглі банани через сито, потім кладуть натерту масу в каструлю з гарячою водою в пропорції: 2 банани на 1 чашку води з цукром. Знову підігрівають і п'ють цю суміш.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.