Догори
Дати відгук

4 ягоди з «подвійною дозою» протизапальних речовин

Всі фрукти багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися із запаленням.

1 хв на прочитання11 Березня 2023, 23:50
Image by PublicDomainPictures from Pixabay Image by PublicDomainPictures from Pixabay
Поділитись:

Плоди містять антоціани, які можуть допомогти впоратися із запаленням, яке часто виникає при артриті.

Стан може викликати біль у суглобах, запалення та проблеми з рухливістю. Хоча ліків немає, є способи полегшити симптоми. Як і у випадку з іншими захворюваннями, є дані, що свідчать про те, що ваша дієта може впливати на артрит.

Дієтолог рекомендує їсти ягоди, особливо чорниці, малину, полуницю та ожину, щоб зменшити запалення.

Ягоди мають подвійну дозу протизапальних властивостей. Всі фрукти багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися із запаленням. Крім того, такі продукти, як чорниця, малина, полуниця та ожина, містять антоціани, які зменшують запалення.

Що каже дослідження?

Дослідження підтвердило твердження, що фрукти, що містять антоціани, можуть допомогти при запаленні. В рамках дослідження було вивчено використання екстракту малини на клітинах корів, а також щурів із артритом.

Чорниця, малина, полуниця та гранати можуть допомогти захистити від артриту. Команда проаналізувала серію існуючих досліджень із цього питання, щоб дійти висновку.

«Фрукти, такі як ягоди та гранати, є багатими джерелами різних дієтичних біологічно активних сполук, особливо поліфенольних флавоноїдів, які пов’язані з антиоксидантною, протизапальною та знеболювальною дією».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.