Догори
Дати відгук

4 симптоми, які свідчать про те, що Ви зловживаєте жирною їжею

Вам знайоме це почуття, коли буркотить у животі?

1 хв на прочитання19 Серпня 2022, 23:40
Поділитись:

Багато людей відчувають пристрасть до жирних продуктів. Така пристрасть може викликати певні симптоми.

Пітливість. Якщо ви дотримуєтеся нездорової дієти протягом тривалого часу і їсте занадто багато жирів, вам, ймовірно, доведеться боротися із надмірним потовиділенням. Тому що якщо споживаєте багато тваринних жирів, це викликає підвищення артеріального тиску, що в свою чергу призводить до рясного потовиділення.

Поганий запах із рота. Коли жир є основним джерелом енергії для організму, організм виробляє кетони, які він виводить, серед іншого, при диханні. При цьому в ньому з'являється неприємний кисло-солодкий запах.

Проблеми із травленням. Вам знайоме це почуття, коли буркотить у животі після піци чи іншої жирної їжі? Не дивно. Жирна їжа погано перетравлюється кишечником. Результатом може бути метеоризм, діарея та біль у животі.

Загальне нездужання. Сильно перероблені ковбасні вироби, а також готові вироби, випічка, смажена їжа тощо містять так звані трансжири – затверджені жирні кислоти, які мають прозапальну дію і створюють дуже велике навантаження на травлення. Через це організм позбавляється сили підтримувати здатність до розумової діяльності: виникають втома, млявість, нездатність зосередитися.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.